>NK Chrono 4T (TM) Spa (België) 19 t/m 21 november 2021
25-11-2021

NK Chrono 4T (TM) Spa (België) 19 t/m 21 november 2021

Dit weekend op Circuit RACB Karting Spa-Francorchamps de titel Nederlands Kampioen Mini Junior TM gehaald.
en de tweede plek in het dag resultaat. Het was een spannende strijd in de regen.

Alle TM motoren zijn afgesteld op de testbank en om gelijkheid te waarborgen worden de motoren voor elke wedstrijd door loting verdeeld.

Dit weekend gaat het erom spannen, wordt ik Nederlands Kampioen Mini Junior of niet. We hebben er alles aan gedaan om het mogelijk te maken.

De vrije trainingen verliepen soepel, ik was niet de snelste maar deed wel mee voorin en daarmee kwam de kans op Nederlands kampioen worden steeds dichterbij maar het is pas zeker als de laatste race gereden is.

Kwalificatie

Tijdens de kwalificatie op een droge baan ging ik alleen mijn rondes rijden, zoals wel vaker in de Mini Junior klasse. Pole position is binnen nu op naar de drie races van het weekend.

Race 1

Het regende en dus een natte race te gaan, de eerste bochten gingen goed en ik kon mijn kart goed op de baan houden. Uiteindelijk heb ik mijn P1 positie moeten opgeven maar ben heel tevreden met het resultaat en koos voor het kampioenschap.

Race 2

Starten vanaf P2, de baan is nogsteeds heel erg nat en de eerste paar ronden weet ik P2 vast te houden en uiteindelijk zag ik mijn kans en passeerde en nam P1 in om niet meer af te geven. 

Race 3 + Interview Kampioenschap

Starten vanaf P1, lang kunnen volhouden uiteindelijk in een gevecht gekomen met de P2 en hierdoor verloren we beide wat plekken en kwam ik als P4 over de finish. Overall toch heel tevreden want de omstandigheden waren moeilijk en met een P2, P2 en P4 heb ik voldoende punten gescoord om me officeel Nederlands Kampioen te mogen noemen in de klasse Mini Junior.