>NK Chrono 2T<BR>Eindhoven<BR>11 t/m 13 juni 2021
08-09-2021

NK Chrono 2T
Eindhoven
11 t/m 13 juni 2021

De tweede wedstrijd van de Chrono & BMC en dus ook de Benefit League.
Eindhoven is een baan die mij wel ligt dus met alle vertrouwen ben ik die kant op gegaan.

In de trainingen ging het best goed, we hebben veel geprobeerd. Dit ging de ene keer beter dan de andere, maar om het beste te vinden trainen we ook. Dit hadden we uiteindelijk gevonden, waardoor we met de kop van het veld mee konden komen! Een puntje was nog wel het inhalen. Volgens Sophie bleef ik te lang achter de andere coureurs hangen, waardoor ik te veel tijd verloor. Hier moest ik echt aan werken, want normaal heb ik geen problemen met inhalen.

Op zaterdagmiddag rij ik de kwalificatie, ik ga de baan op samen met de snellere coureurs. We rijden allemaal zo hard als we kunnen en ik word 2e. Dus race 1 starten vanaf P2. Starten vanaf de eerste rij is altijd fijn, echter is de buitenkant op Eindhoven nooit fijn. Er ligt veel zand aan de buitenkant, waardoor je er makkelijk afschiet. Nu is het een kwestie van stuur vasthouden en gaan.

Zondag, race 1. Een spannende race, want we reden lange tijd met de kopgroep samen. Het was steeds stuivertje wisselen. Uiteindelijk trok ik aan het langste eind, één ronde voor het einde van de race. Ik haalde in, op een plek op de baan, waar niemand het verwachte en pakte de koppositie. Doordat ik op deze plek inhaalde had ik direct een klein gaatje en kon ik hem veilig thuis brengen op P1.

Race 2 mocht ik weer starten op de eerste rij, maar nu aan de binnenkant P1. Dit was fijn, maar wegkomen was er niet bij, totdat de jongens achter mij begonnen te vechten! Dit zorgde ervoor dat ik iets ademruimte kreeg en een gat kon trekken. Dit gat schommelde gedurende de race tussen de seconde en 1,5 seconde. Dit was lekker en dit ging ik niet meer weggeven! Dus pakte ik de winst en weer met een clean sweep!

Deze overwinning betekende dat ik Benefit League kampioen werd, daarnaast werd ik verkozen tot driver of the day. Dit alles met de hulp en steun van GKS Lemens Power, Sophie, papa en al mijn shirt sponsors die van papa ook nog een live verslag kregen de hele zondag.