>NK Chrono 4T (TM) <BR> Strijen <BR> 26 & 27 Juni 2021
08-09-2021

NK Chrono 4T (TM)
Strijen
26 & 27 Juni 2021

Doordat alle wedstrijden nog niet 100% doorgang mogen vinden, hebben we besloten om mee toe doen met het Nederlandskampioenschap 4-takt. Dit doen wij met een Mini TM motor. Deze worden geleverd door de organisatie en volledig verzegeld door Paauwer Kart Racing. Dit maakt dat het racen eerlijker wordt en het vooral gaat tussen de combinatie rijder en kart.

De eerste wedstrijd NK 4T was op Strijen, een baan waar ik ooit één keer eerder een middag gereden heb. We begonnen de vrijdag met trainingen, deze verliepen niet slecht, maar ik was ook nog niet snel genoeg. De motor haperde, ik haperde soms en de afstelling was ook nog niet top. Al met al nog werk aan de winkel!

Op zaterdag stonden er meer trainingssessies gepland, deze waren zeer welkom. Gelukkig waren deze trainingen met de motor waar we ook de wedstrijden mee zouden rijden. Dus geen hapering meer in de motor, want deze loopt veel beter dan mijn eigen! Ik werd sneller en sneller en Sophie kreeg de kart ook steeds beter afgesteld! In de middag was het tijd voor de kwalificatie, ik wist een vrije baan te creëren voor mijzelf en BAM P1! Wat een heerlijk gevoel was dat, we wisten dat het kon, maar als het dan nog lukt is helemaal fijn!

De zondag was er een uit het boekje. Starten vanaf P1, de eerste helft veel gas geven en wegrijden maar! Sophie stond te gebaren dat ik de ruimte had en rustig aan kon doen zodat ik mijn banden zou sparen dit deed ik dan ook want er waren nog twee wedstrijden te gaan! Race 2 was even anders dan race 1. Dit omdat er meerdere mensen,van andere teamgenoten, ook instructies aan mij aan het geven waren. Hierdoor raakte ik en Sophie in de war, waardoor de race een stuk lastiger werd. Na de race werd Sophie boos op mij, omdat ik niet had gedaan wat zij had aagegeven  en hebben we meteen afgesproken dat ik alleen nog de instructies van Sophie opvolg. Ik had nu geleerd: alleen naar mijn eigen monteur luisteren!

Race 3, nieuwe ronde nieuwe kansen. Mijn start was super ik was direct weg ! P1 heb ik niet meer uit handen gegeven en kwam weer als eerste over de finish! Een clean sweep it is en aan de leiding in het kampioenschap!

Speciaal wil ik bedanken de Fam. Dorrestijn voor de plek in de tent en alle goede zorg naast de baan en het heerlijke eten.

Lees hier het artikel op RaceXpress