>Rotax Max Challenge Euro Trophy<BR>Adria (Italië)<BR>28 t/m 30 mei 2021
08-09-2021

Rotax Max Challenge Euro Trophy
Adria (Italië)
28 t/m 30 mei 2021

Na vorig jaar alles te hebben gewonnen op Adria in de Rotax Max Euro Trophy met de klasse Micro Max had ik dit jaar maar één doel. Alles winnen maar dan in de Mini Max klasse. Door alle COVID-19 gebeurtenissen, was het lang onduidelijk of de wedstrijd door zou gaan en hoe alles zou verlopen. Enkele weken voor aanvang kregen we groen licht, wij mogen gaan racen op Adria Raceway!

Na lang wachten en een nog langere auto rit naar Italië op dinsdag was het op woensdags eindelijk zover, de eerste trainingssessie. Een beetje anders dan vorig jaar omdat er nu meer snelheid in de kart zit, maar verder voelde het direct goed. Gedurende de dag werd ik steeds sneller en werd al snel duidelijk dat ik voor de top 3 mee kon doen. Op donderdag en vrijdag kwam er steeds meer en meer grip, waardoor het lastiger was om te rijden. We hadden de grip op de kart al afgebouwd en verschillende dingen geprobeerd om het nog minder te maken. Uiteindelijk kon er niet meer grip afgebouwd worden en was het aan mij. Sophie, mijn monteur, gaf tijdens een rondje wandelen over het circuit aan hoe ik hiermee om moest gaan en nadat ik het zelf gevoeld had wat Sophie bedoelde begreep ik wat mij te doen stond.
Zo ben ik de kwalificatie ingegaan, van de grip afvallen en alles geven wat ik heb. Dit ging super want de pole-position was binnen!

Op zaterdag hadden we de heats, hiermee wordt de startopstelling voor de pre-finale bepaald. Van begin tot eind heb ik alle heats aan de leiding gelegen. De kart voelde super en ik zat ook super in mijn vel. Een gouden combinatie!

Op zondag had ik de pre-finale en de finale. De pre-finale ging net zoals de heats, gas geven aan het begin en “rustig” aandoen op het einde.

De finale was iets spannender, in het begin maakte ik soms wat fouten waardoor ik niet weg kon rijden van de groep. De hele finale moest ik pushen om op kop te blijven maar uiteindelijk lukt dit, een clean sweep!

Dit alles is gelukt met mijn team GKS Lemmens Power die ook de motoren leveren, Sophie die voor de afstelling zorgd en papa die voor de rest zorgt! 
Mama en Elsa hebben alles gevolgd via de livestream en mijn broer heeft samen met andere karters de livestream gevolgd vanaf de kartbaan in Eindhoven. 


Lees hier het artikel op RaceXpress: