>NK Chrono 4T (TM)<BR>Assen<BR>27 t/m 29 augustus 2021
08-09-2021

NK Chrono 4T (TM)
Assen
27 t/m 29 augustus 2021

Dit weekend op Circuit TT-Junior in Assen de eerste plek in het dag resultaat in het Nederlands kampioenschap behaald.

Alle TM motoren zijn afgesteld op de testbank en om gelijkheid te waarborgen worden de motoren voor elke wedstrijd door loting verdeeld.

Assen, waar ligt dat? Als je in Limburg woont is Assen bijna de andere kant van de wereld. Een baan waar ik nog nooit gereden heb, laat staan dat ik wist dat de TT baan ook een Junior circuit heeft. Daar gingen we donderdagmiddag, een rondreis met papa door Nederland. Eerst naar Vlaardingen naar PDB Racing Team om vervolgens naar Vincent de Fuijk te rijden om daar mijn trainingsmotor op te halen. Uiteindelijk konden we door naar Assen, een rit van 6 uur…. Wat ontzettend vermoeiend was dit, dank je wel papa! Tijd voor een lekker warm bad in het hotel!

Vrijdag was het tijd voor de trainingssessies hierin bleek al snel dat we een van de snellere op de baan waren. Gelukkig waren er op vrijdag nog niet veel anderen en konden we heerlijk ongezien trainen en dingen proberen.
Op zaterdag was iedereen die op zondag meedoet aanwezig en konden we echt meten waar we stonden.
Om niet te veel te laten zien mocht ik niet langer dan 5 minuten rijden en ook nog niet volle bak want we zagen al snel dat we heel snel waren. Nog enkele sets velgen proberen en wij zijn klaar voor de races op zondag!

De zondag breekt aan met een trainingssessie, doordat de baan nat was moesten we enkele dingen proberen en kon ik eindelijk weer een volle sessie rijden, P5 tegenvaller. Maar we wisten dat we iets geprobeerd hadden met de afstelling voor een natte baan, dus geen man overboord!
De kwalificatie, droog! Terug naar de droge afstelling en YES P1! Race 1 was het weer nat, gelukkig hadden we iets geprobeerd in de warmup en wisten we wat moesten doen. Jawel met ruim 4 seconde voorsprong wist ik de overwinning in de wacht te slepen. Race 2 was het half droog, half nat. Ik mocht vanaf P1 starten echter was dit de natte plek op de baan, niet ideaal. Sophie kent de regels, en het blijkt dat de pole-positie mag bepalen aan welke kant hij wil starten. Dus ik mocht op de droge lijn aan de buitenkant starten, YES! Vanaf dat moment kon ik wegkomen en was dit weer een overwinning, met 2 seconde voorsprong deze keer.

Race 3 mocht ik weer vanaf P1 starten alleen kon ik deze keer niet goed wegkomen en ik verloor zelfs een plek bij de start. Na een inhaalactie in de tweede ronde, kon ik weer mijn eigen race rijden. De andere twee coureurs achter mij konden goed aanhaken, maar tot een echte aanval kwam het gelukkig niet. Hierdoor wist ik ook de laatste race op mijn naam te schrijven en weer een clean sweep in 2021!

Dank aan Vincent de Fuijk voor het maken van mijn trainingsmotor, PDB Racing Team voor het opbouwen van mijn nieuwe Falcon chassis en Sophie bedankt dat jij de regels van het karten zo goed kent !

Ook dit keer was de Fam. Dorrestijn aanwezig om ons te voorzien van allemaal lekkers en avondeten!

Het was weer een geweldig weekend!