>NK Chrono 4T (TM) Berghem 1 t/m 3 oktober 2021
06-10-2021

NK Chrono 4T (TM) Berghem 1 t/m 3 oktober 2021

Dit weekend op Circuit Park Berghem de tweede plek in het dag resultaat in het Nederlands kampioenschap behaald. Het was een spannende strijd in de regen, want er waren veel dingen gebeurd dit weekend maar uiteindelijk evenveel punten gehaald als de nummer één in het dag resultaat maar door een rommelige kwalificatie lager geëindigd dan Luca.

Alle TM motoren zijn afgesteld op de testbank en om gelijkheid te waarborgen worden de motoren voor elke wedstrijd door loting verdeeld.

Die rommelige kwalificatie waarin ik een tijd neergezet heb  van 50.461 was er bijna niet gekomen. In de eerst ronde kwam ik in aanraking met een andere rijder, die rondging met nieuwe banden en berghem kan erg glad zijn met nieuwe banden, hierdoor had  ik mijn spoorstang, stuurstang en chassis krom toch wist ik een twaalfde tijd hiermee neer te zetten. Na de kwalificatie had ik heel veel pijn aan mijn duim en deze bleek na een ziekhuisbezoek tot diep in de nacht zwaar gekneusd te zijn en veel vocht erin.

Zondag besloten toch te gaan proberen om te rijden, gelukkig waren de weersomstandigheden veranderd en regende het de hele dag. Dat was in mijn voordeel want ondanks dat het lastig rijden is in de regen is het sturen minder zwaar voor mijn duim.

In de eerste race moest ik van de twaalfde positie starten en al snel wist ik veel plekken goed te maken bij de start en lag ik al snel op de vierde positie. Door een rode vlag situatie was er een herstart en kon ik bij deze herstart snel de leiding nemen en deze heb ik niet meer afgestaan.

De tweede race ging het wel goed bij de start, ik kwam snel weg echter door een probleem met een spoorstang ging ik van de baan in de tweede ronden en kwam ik terug het veld in op positie twaalf. Hierna moest ik me terug vechten en heb de race op positie zes gefinisht.

De derde race was nog even spannend want de baan was al aan het opdrogen, met een iets veranderde kartafstelling ben ik begonnen aan de race, bij de start kon ik meteen twee posities pakken en heb lang op positie vier gereden. Uiteindelijk kon ik inlopen op coureurs voor me en in ronde acht lag ik op positie een en deze heb ik ook niet meer afgegeven.

Dit was wel een weekend om niet te vergeten ondanks de pijn aan mijn duim heb ik maximaal gegeven en heb mijn voorsprong in het klassement niet hoeven afgeven.