>NK Chrono 4T (TM) <BR> Venray<BR> 17 & 18 juli 2021
08-09-2021

NK Chrono 4T (TM)
Venray
17 & 18 juli 2021

Dit weekend op Circuit Venray de derde plek in het dag resultaat in het Nederlands kampioenschap behaald.

Alle TM motoren zijn afgesteld op de testbank en om gelijkheid te waarborgen worden de motoren voor elke wedstrijd door loting verdeeld.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen op Venray! Ik weet waar de rodelijn ligt, dus daar kan het niet op misgaan! Want, na de vorige race op Strijen, waren de verwachtingen hoog. Ook had ik mijzelf de druk hoog opgelegd iets wat niet handig is.

Maar goed het racen, we begonnen uiteraard weer met trainingen. Deze gingen niet super goed, maar ook zeker niet slecht. Maar daarvoor komen we niet, dus ik moest aan de bak en Sophie ook! Opzoek naar de juiste afstelling samen met het perfecte rijden.

Deze vonden we, 3e in de kwalificatie. Meer zat er gewoon niet in, de andere twee waren simpelweg te snel, dus moesten wij de achtervolging inzetten. Race 1 kon ik de jongens voorin goed volgen, maar aanvallen lukte niet. Alleen op het moment dat nummer 1 en 2 begonnen te vechten kon ik aansluiten, maar echt meedoen in het gevecht lukte niet. Omdat de snelheid wel oké was, maar niet geweldig besloten we een gokje te wagen in race 2. Deze gok pakte helaas niet goed uit, de afstelling was simpelweg niet goed en ik kon er niet lekker meerijden. Dit resulteerde in een P5, teleurstellend.
Race 3, de afstelling weer hetzelfde als in race 1 en gas er op. Meer kon ik niet doen. Na enkele inhaalacties en crashes van anderen kwam ik als tweede over de finish! Dit was super en met een beetje geluk tweede worden, is ook tweede worden!

Ondanks dat ik geen enkele race heb gewonnen dit weekend en zelfs een P5 sta ik nog steeds eerste in het kampioenschap. Dat voelt goed al maakt dat de druk wel hoger want iedereen kijkt naar jou. 

Dit weekend was ook wel het weekend van de watergevechten met het team en toeschouwers. Papa heeft veel gesleept met waterzakken om het zwembad achter onze tent elke dag gevuld te krijgen met vers water. En wat een waterpret hebben we gehad !