>NK Chrono 2T<BR>Mariëmbourg (België)<BR>1 & 2 Mei 2021
08-09-2021

NK Chrono 2T
Mariëmbourg (België)
1 & 2 Mei 2021

Omdat er door alle COVID-19 gebeurtenissen nog niet geracet mocht worden in Genk, werd de eerste NK Chrono 2T & BMC verplaatst naar Mariëmbourg. Gelukkig had ik hier nog niet zo vaak gereden de afgelopen weekenden…:) Dit weekend was een combinatie van het Nederlands en het Belgisch kampioenschap en dus ook van de Benefit League.

De trainingen verliepen goed, snelle ronden tijden. Op het moment dat we de juiste afstelling hadden gevonden, was het tijd om de motoren te testen. Dit waren er namelijk nogal wat… Bij het testen waren er twee echt goede motoren bij. Dit werden dan ook mijn wedstrijd motoren!

Met de beste motor erop, de beste afstelling die we hadden en de beste versie van mijzelf waren we klaar voor de kwalificatie! Een tweede tijd, hier was ik zeker tevreden mee want de nummer 1 en 3 zijn ook niet de minste coureurs! De eerste race mocht ik vertrekken vanaf een tweede plek. Gedurende de race reden wij steeds met ons drieën samen, totdat mijn motor begon te haperen en ik moest lossen uit de kopgroep. Uiteindelijk werd ik derde! Het probleem in de motor konden we niet vinden, dus maakte we de keuze om de reserve motor erop te zetten. Dit is ook een erg goede motor, alleen een klein beetje minder dan de andere. Met deze motor reden we de finale. In het begin van de finale zat ik in gevecht met de enkele rijders achter mij, dit zorgde ervoor dat de twee koplopers weg konden rijden. Uiteindelijk kon ik ook wegrijden, maar was het te laat om de koplopers in te halen. Een mooie P3 was het resultaat!

Dank aan GKS Lemmens Power voor de motoren, Sophie voor de afstelling en begeleiding.