>Kerpen - Wintercup
13-03-2022

Kerpen - Wintercup

Na een teleurstellend optreden tijdens de Euopese wintercup op Karting Campillos werd kort voor de wintercup van Chrono karting besloten om hier aan mee te doen. Zeker omdat op de startlijst meerdere rijders stonden die in Spanje bij de Europese wedstrijd voor het podium streden. En Mees de competitie in de Max Junioren gewoon nodig heeft om te groeien in deze snellere klasse.

Daar zijn Team Pex Racing verplichtingen had in Italië werd besloten om net als vorig jaar alleen met de bus op pad te gaan en monteur Sophie Lansink te vragen voor dit weekend. Gewoon een lekker weekend racen zonder druk om meer te leren van het grotere chassis waar mee gereden wordt bij de junioren en wat extra race meters te maken. En zo werd vrijdag ochtend op de mooie kartbaan van Kerpen Duitsland de bus geparkeerd, het kleedje uitgerold en er volop los getraind met het Kart Republic chassis en de verschillende motoren.

Vrijdag ochtend was vooral een sleutel ochtend, de nieuwe kart had nog enkele afstellingen nodig en het stoeltje moest er anders in gezet worden. Toen alles echter goed stond gingen de rondetijden rap omlaag en reed Mees dezelfde tijden als de te kloppen mannen. S’ avonds reden Mees en zijn vader dan ook met een goed gevoel naar het hotel. De monteur maakte ondertussen de kart klaar voor de zaterdag zodat Mees de maximale rijtijd kan benutten.

Op zaterdag bijna de gehele dag gewerkt aan het rijden van Mees. Rempunten verleggen, rol meenemen, later op het gas en vooral agressiever rijden. In de Junioren wordt er gewoon fysieker geracet dan in de Mini Max en alles wat deze zaterdag geleerd word komt zondag van pas tijdens de wedstrijd.

De zondag ochtend begon goed voor Mees, na de vrije training stond Mees bovenaan het tijdenlijstje, dit nipt voor de Deen Mikkel Gaarde Pedersen die Mees in Campillos nog links en rechts om de oren reed. Oftewel Mees ging met een goed gevoel de kwalificatie in.

De kwalificatie kon Mees helaas deze plek niet herhalen, de snelle JJ Racing mannen duldden Mees niet in hun slipstream en dus moest hij alleen zijn tijd zetten zoals dit samen met de monteur was afgesproken. Beter alleen een goede tijd rijden dan de piek van je banden missen door een rommelige kwalificatie. Een derde startplek was dan ook naar tevredenheid van Mees. Want starten aan de binnenkant op de tweede startrij kon wel eens een groot voordeel zijn bij de start.

Zoals gehoopt had Mees een pikstart in de pre-finale en kwam hij de eerste ronde door als tweede. De gehele race was Mees in gevecht met Mikkel Pedersen en Julian Closman en geholpen door straffen en gewoon een strakke race van Mees waarin hij hard en slim reed won Mees de wedstrijd en mocht hij daardoor de finale vanaf pole position starten. En dat met de race motor van zijn broer Thijmen die met zijn fototoestel in de aanslag langs de baan stond om alle actie te vereeuwigen.

In de finale heeft Mees een prima start en hij kan de eerste plek vasthouden. Helaas wordt Mees in de derde ronde van de baan getikt en ligt als het stof opgetrokken is 18e en laatste. Wat een teleurstelling! Gelukkig voor Mees stuurde zijn kart nog aardig en zette hij vanuit het gras de achtervolging in om aan het einde van de race nog als negende te finishen met de vierde snelste race ronde van het veld. De resultaten en vooral de snelheid geven Mees moed voor de komende wedstrijden bij de DKM en de BNL Kick off op Genk.

Bron: www.kartnieuws.nl