>IAME Benelux - Round 2<BR>Mariembourg<br>24 & 25 April 2021
08-09-2021

IAME Benelux - Round 2
Mariembourg
24 & 25 April 2021

Na een succesvol weekend op Mariëmbourg bij de GK4 besloten we om er nog maar een IAME race achteraan te plakken. Dit was namelijk de IAME Series Benelux - Round 2. Bij deze race waren ook redelijk wat rijders aanwezig die ook meededen bij de IAME Euro Series, dit hield in: werk aan de winkel! Doelstelling, top 10 halen!

Uiteraard begonnen we weer met trainingssessies, deze verliepen goed totdat ik een kleine crash had. Hierbij reed ik mijn chassis krom… gelukkig heeft mijn team PDB Racing deze kunnen richten, zodat ik er nog mee kon rijden! Dus met een gericht Falcon chassis was ik klaar voor de kwalificatie, hier lukte het mij niet om één perfect rondje te rijden. Wel veel goede rondes, maar geen enkele was perfect. Ik kwalificeerde mij als 16e van de 33, al met al helemaal niet slecht!

Ik ben altijd beter in het racen, dan in kwalificeren en dat bleek hier ook maar weer! In de eerste race reed ik dan ook van P16 naar P6! Dit voelde erg goed, ik bleef rustig en wachtte mijn moment af. Dit is een grote verbetering voor mij, want zoals Sophie altijd zegt: een race wordt niet in de eerste 2 rondes gewonnen.

De tweede race ging iets minder soepel, ik had veel contact met mijn tegenstanders, wat resulteerde in een 14e plek. Alsnog 2 plaatsten winst en alle beetjes helpen. Deze twee races bepaalde mijn startplek voor de finale. Deze mocht ik, door mijn goede resultaat in race 1, starten vanaf de 9e plek. Na veel duw en trekwerk kwam ik als 11e over de streep. Net niet mijn doelstelling gehaald, maar als ik kijk naar wat ik dit weekend ook weer geleerd heb, weegt dat zwaarder dan het resultaat !

Mijn volgende race weekend is gelukkig weer even vertrouwd met een Rotax Motor!

PDB Racing, Sophie en papa bedankt voor het eindeloze geduld wat jullie met mij hadden de afgelopen weekenden, ik heb het jullie niet makkelijk gemaakt …