>GK4<BR>Venray<BR>7 & 8 mei 2021
08-09-2021

GK4
Venray
7 & 8 mei 2021

Na een succesvolle wedstrijd bij de GK4 hebben we besloten om de volgende wedstrijd in dit kampioenschap ook te rijden. Deze was op raceway Venray. Een technische baan met korte bochten en lange rechte stukken. Persoonlijk is het niet een van mijn favoriete banen, maar ook op minder favoriete banen moet ik hard gaan!

Gelukkig had ik al een keer op Venray gereden met de Rotax Micro Max. Daardoor wist ik hoe de baan er uitzag en waar de moeilijkheid zat. Op vrijdag mochten we trainen het was hard nodig, want het was lastig om mij aan te passen. Veel grip, weinig grip, ik wist niet zo goed wat ik wilde. Waar ik het normaal goed uit kan leggen kon ik dat nu niet. Gelukkig weet Sophie wat voor een afstelling ik fijn vind en hoe ik wil dat de kart aanvoelt. Met deze afstelling kon ik mij goed redden nu was het aan mij om steeds meer uit de kart en motor te halen!

Op zaterdag begon de dag met een warm-up. Rustig wakker worden doe ik niet aan en was hier meteen de snelste. Dit beloofde veel goeds voor de kwalificatie. In de kwalificatie ging het erg goed en wist ik het perfecte rondje neer te zetten, P1! Race 1 mocht ik van start tot finish vooraan rijden dit was super!

Voor race 2 was het even een ander verhaal...
Net voordat wij park ferme in moesten begon het te regenen en besloot Sophie de afstelling te veranderen. Dit ging super snel en met nog 1 minuut op de klok rende we naar de start opstelling. Echter raakte we in een verhitte discussie en besloot de wedstrijdleiding dat ik, met enkele anderen, te laat was. Dit betekend achteraan starten… Even flink balen, maar niks aan de hand, want ik weet wat ik kan op een opdrogende baan! Het was nog even spannend met welke bandenspanning we gingen vertrekken, want het regende nog steeds een beetje. Sophie,  wacht altijd tot het laatste moment om de juiste spanning in de banden te doen, zodat het optimaal is. Maar daar was ineens het startsein, 5 minuten te vroeg!! Ik wist dat er veel te veel druk in mijn banden zat, maar gelukkig hebben wij hierop getraind en weet ik wat mij te doen staat: banden koelen!! Zo gezegd zo gedaan. Als laatste gestart en na heel wat inhaalacties, de één nog mooier dan de andere, kwam ik als 3e over de streep! Wat was dit een heerlijk gevoel, ondanks dat niet alles optimaal was heb ik er alles uitgehaald wat erin zat!

Race 3: ik mocht als 3e starten. Deze keer waren we 5 minuten te vroeg, want een inhaalrace is leuk, maar maakt winnen toch even een stuk lastiger. De groene vlag wordt gezwaaid en off we go, dacht ik….. Mijn motor wilde niet starten… Met hulp van JD kartsports krijgen we hem toch gestart, echter was iedereen al ver weg. Heel veel gas geven en hopen dat ik de juiste positie in kan nemen. Dit lukte alleen wat ik even vergeten was, was nadenken… de rodelijn, de belangrijkste lijn bij de start, want nadat we deze lijn over zijn mogen we niet meer inhalen. Dit deed ik wel, stom… Ik had een super race en was mij van geen kwaad bewust. Ik kwam als 3e over de streep en was hier erg blij mee! Bij binnenkomst kwam Sophie naar mij toe en maakte meteen duidelijk wat ik gedaan had.. wat dom. Ik werd erg boos, maar kon alleen maar boos zijn op mijzelf. Een fout met als gevolg dat ik als laatste geclassificeerd werd.

Dit was weer een weekend waar niks vanzelf kwam en ik weer eens veel geleerd heb, zowel op de baan als naast de baan!

Dank aan PDB Racing voor de motor, Sophie voor de begeleiding en technische ondersteuning. En mama dankjewel dat papa elk weekend weer afstaat aan mij !