>GK4<BR>Mariëmbourg<BR>2 & 3 April 2021
08-09-2021

GK4
Mariëmbourg
2 & 3 April 2021

GK4 Kart Series (GK4) – Belgisch-Nederlands Kart Kampioenschap

Na het debacle van vorig weekend, mocht ik dit weekend weer met een IAME motor rijden en weer op Mariëmbourg. Ik moet eerlijk bekennen, ik had er niet zoveel zin in. Wel om te racen maar ik had vorig weekend nog in mijn achterhoofd. Ieder weekend is anders en nieuwe ronde nieuwe kansen, dus knop om en gas geven!

Dat heb ik ook gedaan. Het weekend begon uiteraard weer met enkele trainingssessies. In deze trainingen was ik direct al een seconde sneller dan het weekend ervoor. Ook kon ik redelijk met mijn teamgenoten meekomen, dit gaf mij veel vertrouwen in het vervolg. Door dit vertrouwen in mijzelf, het materiaal en de motor ging ik steeds sneller en durfde ik steeds een beetje meer.
Met mijn teamgenoten kan ik goed samenwerken en veel van leren. Ik mocht achter hun aan rijden wat mij inzicht gaf in mijn fouten. Omdat dit zo goed ging reed ik in de kwalificatie ook achter hen aan en probeerde ik te kopiëren wat zij deden. Dit resulteerde in een 5e plek, YES dit had ik nodig!
In de races kon ik goed rustig blijven en mijn moment afwachten. In de eerste race wist ik zelfs te winnen! De tweede race ging iets minder, maar alsnog een 5e plek. Als laatste race hadden we de finale, hier waren de koplopers al snel vertrokken en vocht ik om de 3e plek samen met 4 anderen. Uiteindelijk werd ik 4e, dit is een resultaat wat ik niet had verwacht na afgelopen weekend. Dit maakt dat deze 4e plek voelde als een overwinning!

Ook dit weekend grote dank aan PDB Racing, mijn monteur Sophie en uiteraard papa, die het weer met ons uitgehouden heeft !