>BNL<BR>Mariëmbourg (Belgie)<BR>2 t/m 4 juli 2021
08-09-2021

BNL
Mariëmbourg (Belgie)
2 t/m 4 juli 2021

Een van de meest zenuwslopende race weekend voor mij sinds tijden. Dit, omdat er steeds wisselende weersomstandigheden waren en de beslissing steeds last minute gemaakt werd.

We begonnen op vrijdag met de training, deze gingen goed. De snelheid zat er goed in, ik zat goed in mijn vel en de kart voelde goed. Een gouden combi en klaar voor de strijd! Deze begon op zaterdag met de kwalificatie, P2. Heerlijk, want nu hoefde ik niet direct te vechten met de rest van het veld. Wel is het hier van belang om snel naar binnen te duiken, zodat je de eerste ronde goed kan volgen!
De race ging goed, een derde plek. Dit was het hoogst haalbare, omdat de andere twee simpelweg te snel waren! Dus werk aan de winkel voor mij.
Race 2 hetzelfde verhaal, een goede start, racen voor wat ik waard ben en een derde plek. De snelheid die ik moet hebben is er niet, dus hier moet nog aan gewerkt worden deze avond. Maar niets is onmogelijk want voor morgen is er regen voorspeld!

De zondag beginnen we opnieuw. De resultaten van gisteren doen er vandaag niet meer toe. Dus we beginnen weer opnieuw met een kwalificatie, P3. De snelheid niet kunnen vinden, maar het gat wel kleiner kunnen krijgen met de kop. En daar was de lang verwachte regen! Zeiknat was het.. Dit is mijn weer, mijn favoriet! Dus regenpak aan, regenafstelling en gas erop. BAM P1, deze voelt goed! Nu hopen dat het nat blijft, maar zodra hier het een beetje gaat waaien is de baan ook zo droog. Ik doe een regendansje extra, maar de regen blijft maar uit. Race 2 komt en het spant erom, regen of droog. Sophie heeft alles meegenomen naar het parc ferme. Hier wacht zij tot de laatste seconden, ik werd al heel erg zenuwachtig en wilde graag naar binnen. Sophie bleef buiten staan en met nog 60 seconde op de klok werd toch de beslissing gemaakt: SLICKS!! Sophie en ik hebben dit geoefend zodat ik weet wat ik moet doen. Met nog 5 seconde op de klok was Sophie klaar met alles en waren wij precies op tijd binnen! Gelukkig!
Met nog een paar aanwijzingen van Sophie, over hoe ik op de half natte baan moet rijden, begint de race. Ik heb direct door dat het erg glibberig is maar ook dat had Sophie voorspeld. Na een paar rondjes kwam ik op gang maar dit was te laat, de nummer 1 was al vertrokken en kon ik niet meer bijkomen. Wel een mooie tweede plek!

Daarom ook dank aan GKS Lemmens Power en Sophie!